Как да архивирам фактури и какво става с архивираните документи?

Влезте в акаунта си, а след това в списъка с Вашите създадени фактури, като кликнете върху бутон "Списък Фактури" от горната част на страницата.

Фактурите, които са със статус "Чернова" и "Анулирана", не могат да бъдат архивирани.

Когато дадена фактура е отбелязана като "Платена" или "Неплатена", тя може да се архивира. За целта сложете отметка в квадратчето срещу номера на фактурата и кликнете на бутон "Архивирай". По този начин фактурата се запазва в архивната секция на Вашия акаунт.

Архивираните фактури не се появяват в списъка с готови документи, ако изрично не е отметната опцията "Архивирани" във филтъра, дори и останалите опции от филтъра да са правилно зададени.

Например, ако имаме платена данъчна фактура, която е архивирана, тя няма да се появи в списъка с документите, ако зададем на филтъра само опциите "Платени" и "Данъчни". За да се вижда в списъка такава фактура, преди филтрирането задължително трябва да се отметне и опцията "Архивирани" от секция "Статус" на филтъра.

След като бъдат визуализирани в списъка с документи, архивираните фактури, също като останалите документи, могат да бъдат достъпвани за разглеждане чрез клик върху номера им.

Архивираните фактури, също като останалите, могат да бъдат редактирани, копирани, изпращани на e-mail или изтривани чрез кликване върху съответните бутони.

© inv.bg 2009 - 2019